Vrijwilliger worden?

Welkom bij de Moskee Abi Bakr in Nijmegen! We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers om ons te helpen bij onze missie om een gastvrije, ondersteunende en actieve gemeenschap te bieden voor moslims in de regio.

Als vrijwilliger bij de moskee Abi Bakr kun je een belangrijke bijdrage leveren aan onze activiteiten en je beloning voor dit vrijwilligerswerk is volgens de Islam bijzonder groot. Vrijwilligerswerk is een belangrijk onderdeel van de islamitische leer, waarbij het dienen van anderen en het doen van goede daden centraal staan. Het vrijwillig bijdragen aan de moskee-gemeenschap is daarom niet alleen een manier om anderen te helpen, maar ook een manier om dichter bij God te komen en goede daden te verrichten.

We hebben een breed scala aan taken beschikbaar, variërend van administratieve en organisatorische taken tot sociale en religieuze activiteiten. Sommige van de taken die we momenteel zoeken zijn bijvoorbeeld:

  • Assisteren bij de organisatie van evenementen en feesten
  • Ondersteunen van religieuze activiteiten, zoals gebeden en lezingen
  • Helpen bij de administratie, zoals het bijhouden van de ledenlijst en het verwerken van donaties
  • Ondersteunen van onze jeugdactiviteiten, Arabisch les of NIO Lessen

 

We waarderen alle soorten vaardigheden en ervaringen die vrijwilligers met zich meebrengen. Of je nu ervaring hebt in administratie, evenementenorganisatie, het werken met kinderen of iets anders, we hebben taken waarvoor je je vaardigheden en ervaring kunt inzetten.

Als vrijwilliger bij de moskee Abi Bakr kun je profiteren van verschillende voordelen, zoals:

  • De kans om deel uit te maken van een levendige en betrokken gemeenschap
  • Het leren van nieuwe vaardigheden en het ontwikkelen van bestaande vaardigheden
  • Het opdoen van nieuwe ervaringen en contacten
  • Het opbouwen van vriendschappen en sociale netwerken
  • De mogelijkheid om een positieve impact te hebben op de moskee-gemeenschap en de samenleving als geheel

 

Als je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk bij de moskee Abi Bakr in Nijmegen, neem dan contact met ons op via ons e-mailadres of telefoonnummer om je aan te melden. We kijken ernaar uit om van je te horen en je te verwelkomen in onze gemeenschap

Het islamitische cultureel en informatie centrum Abibakr moskee is in 1985 gesticht door de Marokkaanse gemeenschap. Om die gemeenschap in haar behoeft te voorzien werd naast een ontmoetingplaats ook een gebedsruimte gecreëerd om ons geloof uit te oefenen. Het islamitische cultureel centrum telt ruim 400 gezinnen die lid zijn. Het is tevens de grootste moskee in Nijmegen.

Navigatie

Onze gegevens